bakgrunnsbilde Skarraeika rolig

Kunst Omkring i Ring skaper debatt -også i de nasjonale medier

Tidligere i mars sendte det kirkelige fellesrådet i Øvre Eiker et brev til Buskerud fylkeskommune og Tunsberg bispedømme. Der ytrer de bekymring over at Haug Kirke kan komme i skyggen av betongsøylen (samarbeid mellom Loe Betong og kunstner Morten Viskum) som er planlagt i rundkjøringen på Sundmoen. Da Eikerbladet publiserte saken var det tydelig at søylen og KoR forøvrig engasjerte flere enn det kirkelige fellesrådet. Flere leserinnlegg ble publisert i lokalavisene og på nett som igjen startet en storm på sosiale medier.

 

Da Vårt Land publiserte sin sak med overskriften "Kirke frykter gigantisk kunstverk", vekket dette også interessen hos de nasjonale mediene.

Loe Betong -søyle

 

Morten Viskum var gjest på Debatten på P2 og på Dagrevyen samme dag. Han presiserer at han ikke prøver å konkurrere med den norske kirke. Ordfører Ann Sire Fjerdningstad sier til Dagsrevyen: "Så lenge kunstner og næringsliv er enige om hvordan det skal se ut og sikkerhet er ivaretatt i tillegg til plan- og bygdningsloven, så kan ikke jeg se at en politiker skal gå å overprøve det."

 

Nytt på Nytt

 

Fredagenen samme uke hadde det populære programmet "Nytt på Nytt" også fattet interesse for debatten som hadde pågått. I oppgaven "Hvem skal ut?" prydet Morten Viskum sitt bilde og diksusjonen lot ikke vente på seg her heller. Se det her