bakgrunnsbilde Skarraeika rolig

Kulturprisen 2014

Under gårdagens Kulturpanorama festkonsert i Hokksund kultursal, ble Øvre Eikers kulturpris 2014 tildelt Hjemmefrontmuseets venner.


 
 Panorama 1

 

Kulturpriskomiteen har bestått av komiteleder Hans Kristian Sveaas (Høyre), komitemedlemmene Kjell Grønbeck (Krf) og Unn Sissel Ek (Ap), og kultursjef Lidia Ivanova Myhre. I det enstemmige vedtaket heter det bl.a.:

 

"Hjemmefrontmuseets venner er et minnesmerke for demokratiet og arbeider for å spre kunnskap om vår lokale krigshistorie fra 2. verdenskrig. I tillegg jobber Hjemmefrontmuseets venner for å utvikle og fornye museet, slik at norske soldaters innsats i demokratiets tjeneste etter 2. verdenskrig (gjennom FN og NATO) i ulike deler av verden i ulike operasjoner, blir belyst. Hjemmefrontmuseets venner har i mange år gjort en stor innsatts for å formidle viktig historie og kultur til innbyggerne i regionen og turister fra inn og utland."

 

Panorama 2

 

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad og kultursjef Lidia Ivanova Myhre stod for overrekkelsen av kulturprisen. De fleste i foreningen var til stede, og det var en rørt til tårer leder Ronny Steen som takket på vegne av Hjemmefrontmuseets venner.

                            

Vi gratulerer Hjemmefrontmuseets venner med prisen og ønsker dem lykke til videre i det viktige samfunnsarbeidet de står for!