bakgrunnsbilde Skarraeika rolig

Førnøyde kunstelever hos Viktoria

Som en del av Kulturverkstedene i Øvre og Nedre Eiker, gjennomfører Viktoria Dovgopola et tegne- og malerkurs for barn i alderen 9 - 14 år. 12 deltakere, fordelt på 2 grupper, har siden slutten av januar møttes på Arbeideren i Hokksund for å få en innføring i ulike tegne- og maleteknikker, med bruk av bl.a. akryl og olje. 8 lørdager, frem til midten av april, vil de nyte godt av Viktorias kunnskaper.
Tegne/maleverksted 1
Flinke kursdeltakere viser frem ett av flere  malerier som de jobber med på kurset.
Fra venstre: Beyza Ilhan, Thea Gulliksen Westgård, Jørgen Smith Nikolaisen og Rikke Smith Nikolaisen

Viktoria er fra Ukraina, utdannet sivilarkitekt og bor nå i Hokksund. Hun jobber med ulike teknikker innen formingsfaget, og spesielt maling i ulike teknikker har vært hennes hovedaktivitet i mange år. Hun er kreativ og har god forståelse for form og estetikk, og arbeidsmetodene hennes er undersøkende og eksperimenterende.
Et kort besøk på en av gruppene, viste både fornøyde, flinke og talentfulle barn, med sans for farger og detaljer. Denne lørdagen var det portrettegning som var temaet. Forhåpentligvis vil kurset avsluttes med en utstilling på rådhuset, slik at publikum kan få se på resultatet til potensielle kommende kunstnere i Eiker.
 Tegne/maleverksted 3
Viktoria Dovgopola planlegger også en egen utstilling i "Det lille galleri" på rådhuset.