bakgrunnsbilde Skarraeika rolig

Arena for kunst - Kunst rett vest

Årets fellesutstilling til Kunst rett vest, er lagt til Arena Vestfossen.
12. september inviterer vertskommunen Øvre Eiker til et forrykende åpningsshow i Storgata, med 60-tallparade, der veteranbiler, smakebit av musikalen FAME og dansere fra Hokksund Troppsturn vil snu Vestfossen sentrum på hodet.

- I år byr vi på en annerledes åpning enn tidligere, sier kultursjef i Øvre Eiker, Lidia Ivanova Myhre. - Storgata blir scenen, og næringslivet, frivillige, idretten og ungdommene bidrar til at årets Kunst rett vest får et mer spektakulært og kreativt åpningsshow enn tidligere.

Kunst rett vest er en årlig kunstrunde for antatte og juryerte kunstnere i Vestregionen, som består av 16 kommuner. 105 kunstnere har hvert sitt verk til utstilling på Arena Vestfossen i perioden 12. - 22. september. I tillegg åpner alle kunstnerne sine private atelierer for publikum to helger, 14.-15. og 21.22. september.

- Kunst rett vest er Norges største regionale satsing på billedkunst og håndverk, sier leder for Vestregionen, Nina Solberg. - Målet er å gjøre kunsten mer tilgjengelig for publikum, legger hun til. Solberg skryter av vertskommunen Øvre Eiker, som hun har registrert gjør mye for å profesjonalisere sine kulturnæringer, blant annet gjennom prosjektet "Forbilde 2015".
- Kulturnæringene er prioritert i stedsutviklingen i Øvre Eiker, noe som også gjør kommunen til en potensiell fast vertskapskommune for Kunst rett vest, hvis det skulle bli aktuelt i fremtiden, sier lederen for Vestregionen.

Kunst rett vest 2013 - pressekonf. 1
Leder for kunst- og kulturutvikling i Øvre Eiker, Tone Sørensen, kultursjef Lidia Ivanova Myhre og leder for Vestregionen, Nina Solberg, gleder seg til årets Kunst rett vest på Arena Vestfossen og åpningsshowet i Storgata.

 

Det var over 200 søkere til årets utstilling, og gledelig for arrangørene, er det hele 25 % nye kunstnere som er antatt i år. På hjemmesiden til Kunst rett vest kan publikum søke opp de ulike kunstnerne og se hvor de har sine atelierer. Med en QR-app på telefonen, kan man automatisk få opp kartbeskrivelse. I tillegg har arrangørene laget en egen Kunst rett vest-avis med all nødvendig informasjon.

Åpningsdagen starter med folkefest i Storgata. Fra kl. 18 blir det "Hjem"-stemning i Storgata, Espen Henningsen viser live-graffiti og Vestfossens egen "skau-rocker", Dagfinn Kolberg underholder. Ca. kl. 19.15 starter 60-tallparaden, der medlemmer fra Norsk motorhistorisk senter stiller med veteranbilene sine, sammen med dansende og syngende ungdommer.
Dørene til utstillingen åpnes kl. 19, og kl. 20 blir årets Kunst rett vest-pris utdelt. Forretninger og kafeer i Vestfossen holder åpent denne kvelden.
Kunst rett vest 2013 - pressekonf. 2
Hektisk virksomhet i dagene før åpning, da alle kunstnere skal levere inn sine bidrag til fellesutstillingen på Arena Vestfossen.