bakgrunnsbilde Skarraeika rolig

Åpning av Øvre Eiker Kommunes rundkjøring

ØEK rundkjøring Åpning3

 

Torsdag 5. mars var det duket for åpning av Kunst Omkring i Rings andre rundkjøring. Denne er et samarbeid mellom Øvre Eiker Kommune og kunstner Rita Havikhagen Horgen og har fått det passende navnet "sammen med". 

 

- Den gjenspeiler verdiene som kommunens slagord «Sammen med» står for, sier den 33 år gamle drammenskunstneren til Drammens Tidende. Les hele saken her.

 

Skulpturen er satt opp i rundkjøringen mellom Sanden Hotell og Nøstetangen Glassmuseum i Gamle-Hokksund.

 

Alle innbyggere i Øvre Eiker var invitert til åpningen som fant sted på Nøstetangen glassmuseum. Blandt gjestene var det både representanter fra prosjektet med kultursjef/prosjektleder, Lidia I. Myhre i spissen, arbeidsgruppen, politikere og administrasjon i tillegg til innbyggere forøvrig. Representanter fra Statens Vegvesen -som er en viktig samarbeidspartner av prosjektet, tok også turen.

 

ØEK rundkjøring Åpning1

                   Kultursjef og Prosjektleder for Forbilde 2015, Lidia I. Myhre og

                   kunstner Rita Havikhagen Horgen.

 

Under åpningen på Nøstetangen holdt både kultursjef og ordfører hver sine taler. Kultursjef fortalte at KoR er et av mange prosjekter i Forbilde 2015, men at det så absolutt er det største. Hun gir også en statusoppdatering på de 10 rundkjøringene som er tilgjengelig for næringslivet. Av de 10 er det 8 som har en avtale, 2 ledige, men under forhandling og 2 rundkjøringer som er realiserte. Hun takker arbeidsgruppen og ber kunstneren lese sin egen forklaring på hva hun selv ønsker å formidle med kunstverket sitt.

Ordfører,Ann Sire Fjerdingstad, kunne i sin tale fortelle at idéen bak Kunst Omkring i Ring er like genial som den er enkel og takker kunstner for sin kreativitet og engasjement, og at hun med sin skulptur fomidlet Øvre Eiker Kommunes visjon "Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker".

"Jeg liker din forklaring på at kunst i en rundkjøring må leses raskt og være enkel. Skulpturen må være mer som et dikt enn en roman", sier Fjerdingstad.

 


ØEK rundkjøring Åpning2

Prosjektkoordinator, Statens Vegvesen, kunstner, kultursjef og ordfører var alle ut i           rundkjøringen for avdukingen